Verouderde browser. Houd voor een betere ervaring je browser up to date.

Smeyers Header

Horizontale drainage

Optimaliseer de waterbeheersing bij uw bouwprojecten in open veld met Smeyers' horizontale drainage. Deze methode is ideaal voor het bemalen van leidingsleuven en projecten met beperkte diepte.

Hoe werkt horizontale drainage?

Horizontale drainage is een specifieke bemalingstechniek waarbij een drainagebuis in de ondergrond wordt gefreesd met behulp van een diepdraineermachine. Deze buis wordt vervolgens aangesloten op een zuigerpomp via een soepele blinde aanzuigleiding, waarmee het toestromende grondwater wordt weggepompt. Deze techniek is bijzonder geschikt voor het bemalen van leidingsleuven in open veld, zoals pijpleidingen, en is effectief tot dieptes van ongeveer 4 tot 5 meter.

Voordelen en Toepassingen van Horizontale Drainage

Een van de voornaamste voordelen van horizontale drainage is dat het een oplossing biedt in gebieden met ondoorlatende kleilagen in de bodem, waar traditionele bemalingstechnieken minder effectief zijn. Het is ook een snelle en efficiënte manier om grote oppervlakten droog te leggen. Horizontale drainage is ideaal voor gebruik in de aanleg van pijpleidingen, rioleringen, en andere infrastructurele werken waarbij ondiepe sleuven in open terrein nodig zijn.

Deskundige implementatie door Smeyers

Smeyers staat garant voor de vakkundige implementatie van horizontale drainage in uw bouwproject. Door onze expertise en ervaring te combineren met moderne apparatuur, zorgen we voor een efficiënte grondwaterbeheersing die is afgestemd op de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om de aanleg van pijpleidingen of andere infrastructuurwerken, met Smeyers als uw partner bent u verzekerd van een veilige en effectieve oplossing voor uw bemalingsbehoeften.